Fotoshoot Communie Floral | Spark-le
2947
post-template-default,single,single-post,postid-2947,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Fotoshoot Communie Floral

Voorbereidingen

Op 16 februari organiseerde ik in samenwerking met WauwEvents een styled shoot rond communietafels. Dit om de printables en party accessoires van mij in de kijker te zetten. Een van de thema’s was het romantische meisjesthema Floral met roze tinten en vele bloemen.

Alles begon bij de printable. Dit was het uitgangspunt  en rode draad doorheen de styling. Hoe ga je met een printable aan de slag, hoe personaliseer je op deze manier je feesttafel op een Sparkle factor te bekomen? We trokken de romantische sfeer door in de keuze van de bordjes. Het zouden bordjes worden in de vorm van bloemen (te vinden in mijn webshop). Helaas werden ze niet tijdig geleverd. Zo gingen we op zoek naar een “alternatief”. En ook deze paste perfect in het plaatje. Zo hebben we ontdekt, wat we al dachten, dat je met de printable kan mixen en matchen naar hartenlust.

Bij het bestellen van de bloemen hield Greet van Wauwevents drie kernwoorden in haar achterhoofd. Romantisch, fris en lente. Ze wilde een weelderig bloemstuk maken wat niet te overweldigend was voor een communietafel. Haar keuze ging naar vele weelderige roze rozen, witte ranonkels, roze tulpen, witte seringen en om er een extra lentegevoel aan toe te voegen ook enkele felle gele tulpen. Die gele tulpen maakte het geheel niet te zwaar en zorgde voor een speels effect.

Styling


Voor deze tafel kozen we ervoor om het witte strakke servies te combineren met oude gouden kandelaars. Het goud van de kandelaars kwam terug op het bord door gebruik te maken van de kartonnen bordjes van Sparkle. Door het oude en het strakke te combineren bekom je een romantisch maar toch frisse uitstraling van je tafel.

Het is leuk om kartonnen bordjes te combineren met porselein. Het geeft kleur aan je tafel zonder veel moeite.

DIY projectjes

Met de printables kan je zoveel kanten op.  De vlagjes bijvoorbeeld. We maakten er in 1,2,3 een taarttopper van.  Twee rietjes en een draadje, meer heb je niet nodig.

Ook deze etalagere waar je de cakejes op ziet staan is een DIY project.  Een oude omgekeerde bloempot met een schaal erop bevestigd. Gouden spuitlak erover en je hebt een etalagere die perfect in dit thema past. Gebruik verschillende soorten en hoogtes van potten en spuit ze in dezelfde kleur. Zo bekom je een mooie etalage voor je sweettable.

 

Sweettable

De taart werd een naked cake die ik voorzag van dezelfde bloemen als het tafelstuk. Een leuke sweettable is heel divers, verschillende lekkernijen die mooi geëtaleerd worden.

Een combinatie van een kleine taart met cupcakes, koekjes en fruit is een goede combinatie. Hier kan je natuurlijk zo ver in gaan als je zelf wil maar deze 4 is een goede basis.

 

 

Flower hoops

Deze flower hoops maakte het plaatje compleet. De sweettable krijgt hierdoor zo veel meer uitstraling en nodigt uit om er te gaan kijken.

Het is leuk om een eyecatcher boven je sweettable te hangen. Dit kan zoals hier met de flower hoops. Een andere mogelijkheid is een ballonnenslinger. Nu eigenlijk zijn er tal van mogelijkheden. Laat je creativiteit spreken en probeer alles goed te visualiseren bij de uitwerking.

 

In mijn webshop vind je een leuk assortiment terug onder het thema “Communie Foral“. Neem zeker eens een kijkje, ja ken mixen en matchen naar hartenlust. Leg er je eigenlijk persoonlijke touch in en Sparkle doorheen je feest. Heb je nog vragen dan hoor ik het super graag!